Babbeltrucs aan de deur - Imperial Security & Safety
Senioren worden geregeld slachtoffer van babbeltrucs. De politie wil ouderen alerter maken en tips geven om hun veiligheid te vergroten.
Beveiliging, Inbraken, Prefentie, Security, Safety, Imperial, Inbraakpreventie, Inbrekers, Tips, Senioren, Babbeltrucs, Veiligheid, Deurspion, Pin, Pakketje,
845
post-template-default,single,single-post,postid-845,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Babbeltrucs aan de deur

24 nov Babbeltrucs aan de deur

Senioren worden geregeld slachtoffer van babbeltrucs. De politie wil ouderen alerter maken en tips geven om hun veiligheid te vergroten. U kunt slachtoffer worden van verschillende trucs, een voorbeeld is door het bezorgen van een pakketje aan de deur.

“ U doet de deur open en er staat een bezorger netjes in bedrijfskleding met een pakketje. Hij geeft aan dat het pakketje bij u thuis bezorgd moet worden. U verteld de bezorger dat u geen pakketje verwacht, waarop hij reageert : “Hier weet ik niks van meneer, wij bezorgen alleen maar”. Daarna verzoekt hij u even te tekenen om het pakket in ontvangst te nemen. Na het tekenen geeft hij aan dat u nog een klein bedrag van €0,50 cent moet betalen en dit kan alleen met de pin wegens veiligheidsredenen. Terwijl u pint kijkt de dader mee en na het pinnen verwisseld hij uw pinpas met een vals pasje. Een groot aantal senioren zijn jaarlijks slachtoffer van deze trucs”

Hieronder staan tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van babbeltrucs.
Tips :

  • Doe niet zomaar open, kijk eerst door het raam of door de deurspion
  • Gebruik kierstandhouder of de deurketting
  • Pin nooit aan de deur, tenzij u zelf hebt besteld en dit heeft afgesproken
  • Neem geen pakketten aan van andere mensen
  • Laat uw rekening onmiddellijk blokkeren als u twijfelt

 

Wenst u uitgebreid veiligheidsadvies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bron : www.politie.nl/babbeltrucs